Boek: Bijgoed – Sneeuwklokjes op Texel

Het boek “Bijgoed – Sneeuwklokjes op Texel” is geschreven door Nieteke Roeper. Het boek is uitgebracht in 2023. Nieteke Roeper organiseert jaarlijks de sneeuwklokjesdagen op Texel.

Dit jaar is het boek over sneeuwklokjes op Texel verschenen. Hoe sneeuwklokjes op Texel terechtkwamen, is een bijzonder verhaal. Maar ook een verhaal dat niet erg bekend is. Want hoewel talloze Texelaars zich in de afgelopen 150 jaar bezighielden met de sneeuwklokjesteelt, deed vrijwel iedereen dat naast een andere teelt of als bijbaantje. Sneeuwklokjes waren ‘bijgoed’.
Voor dit boek sprak Nieteke Roeper–Mathijssen met vele Texelse telers en hun nazaten. Ze verzamelde verhalen over hun legendarische expedities naar Frankrijk en over de teelt op Texel. Ook vertelt ze over de anatomie, biologie en het planten en verzorgen van sneeuwklokjes. Natuurfotograaf Hanneke Roeper maakte de foto’s.

Bijgoed is uitgevoerd als gebonden boek en telt 84 pagina’s.
ISBN 9789464378085

Bijgoed – Sneeuwklokjes op Texel is verkrijgbaar vanaf 18 februari bij de boekhandels op Texel en te bestellen op de website https://www.texelsesneeuwklokjes.nl/